Tagasi blogi juurde
12.03.2019

Säravaid tulemusi Eesti Karikavõistluselt

Nädalavahetusel toimusid Aura Veekeskuses Eesti Karikavõistlused, kus võistlustules olid 26 võistkonda üheksateistkümnest erinevast klubist. Kahe päeva jooksul selgitati välja karikavõitja, lisaks sellele tehti palju ilusaid ujumisi ning purustati rekordeid.

Poodiumi kõrgeimale astmele astus sel aastal Spordiklubi Garant, edestades teiseks tulnud Audentese Spordiklubi vaid 7 punktiga, punktisummad olid vastavalt 651 ja 644. Nagu ka aasta varem, pälvis TOP ujumisklubi kolmanda koha 479 punktiga.

Tartus oli parimas hoos Sillamäe Ujumisklubi Kalevis treeniv Eneli Jefimova, kes esimesel päeval purustas Eesti noorte ja juunioride rekordi 100 meetri rinnuliujumises ajaga 1.11,49. Varajasem noorte rekord kuulus Natalia Hissamutdinovale aastast 1998 ajaga 1.13,19. Ka juunioride rekord kuulus Hissamutdinovale, see aga aastast 2000, mis sai ületatud 7 sajandikuga. Suurepärase tulemusega saavutas noorujuja teise koha ning võidu võttis Maria Romanjuk tulemusega 1.10,95, jäädes enda isiklikule tipptulemusele alla 2,2 sekundiga.

Jefimova jätkas ka teisel päeval rekordiga, seda aga 50 meetri rinnuliujumises, kus võttis taaskord vastu hõbemedali rekordit tähistava tulemusega. Jane Trepile kuulunud Eesti noorte rekord 2003. aastast sai ületatud 68 sajandikuga ning uuteks rekordnumbriteks on 32,76. Taaskord võitis kuldmedali Romanjuk tulemusega 32,32. Kolmanda hõbemedali saavutas Eneli 200 meetri rinnuliujumises tulemusega 2.42,03. Neiu isiklik tipptulemus on 2.39,07, mis on ujutud 2018. aasta juunis.


Uurime ka ProSwimi sportlastelt, kuidas jäid nad rahule võistlusega ning kuidas hindavad nad enda tulemusi. Daniel Zaitsev saavutas kolm alavõitu 50 ja 100 meetrit liblikujumises ja 50 m vabaltujumises. Lisaks sellele saavutas teise koha enda kõrvalalal, milleks oli 100 meetrit selili. Danieli 50 meetri liblikujumise tulemus oli nädalavahetuse parim tulemus FINA punktitabeli järgi (797). Võistlusega jäi Daniel rahule: ”Eesti Karikavõistlusega jäin rahule, isegi ütleks, et läks paremini kui ise arvasin, kuna võistlesin suure koormuse pealt”. Edasi jätkuvad Zaitsevil tugevad treeningud ning enne märtsi lõpus toimuvat Baltimaade meistrivõistlust võetakse koormust natuke vähemaks.

Haigestumise tõttu ei osalenud Laura-Liis Valdmaa esimesel võistluspäeval. Teisel päeval oli neiu aga stardis ning võttis ka kaks esikohta sprindidistantsidel, seda nii 50 meetri selili- kui ka liblikujumises. Paraku pikemad distantsid Valdmaa enda sõnul ebaõnnestusid, kuna haigus andis veel tunda.