Tagasi blogi juurde
13.01.2019

Kokkuvõte aastast 2018

On aeg tõmmata joon alla 2018. aasta tegemistele ning välja kuulutada aasta parimad ujujad. Möödund aasta pakkus põnevaid elamusi nii rahvusvahelistel kui ka kodumaistel võistlustel ja just nüüd on õige aeg teha kokkuvõte möödunud aasta silmapaistvamatest sündmustest.

24. veebruaril toimus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks Keila Tervisekeskuse ujulas teateujumine, kus 100 aktiivset ja sportlikku inimest tegid kingituse Eestile, läbides 100 meetrit vabalt valitud ujumisstiilis. Märtsis toimusid Aura keskuses Eesti Karikavõistlused, kus tihedas heitluses väljus võitjana Audentese spordiklubi, Baltimaade meistrivõistlustelt tuli Eesti koondis tagasi teise kohaga, edastades Lätit kuid jäädes seekord Leedu selja taha. Juuni alguses toimus Noortesarja finaal, kus püstitati kaks Eesti vanuseklasside rekordit. Klubide arvestuses oli parim Spordiklubi Garant. Talle järgnes eelmise aasta võitja Tartu Ujumisklubi ja TOP Ujumisklubi. Eesti meistrivõistlustel oli hoos Laura-Liis Valdmaa, kes püstitas mitu noorte rekordit. 4.-8. juuli toimusid juunioride Euroopa meistrivõistlused, kus võistlustulle astus 12-liikmeline Eesti koondis. Juuli keskpaiku toimunud Põhjamaade noorte meistrivõistlustelt noppisid Eesti ujujad medaleid ning püstitasid ka Eesti vanuseklasside rekordeid. Heas hoos oli Euroopa meistrivõistlustel Daniel Zaitsev, kes püstitas Eesti rekordi ning saavutas poolfinaalis 16. koha. Eesti rekord sündis ka 4 x 100 m kombineeritud teateujumises, kus olid stardis Ralf Tribuntsov, Martin Allikvee, Kregor Zirk ja Daniel Zaitsev. 6.-18. oktoobril toimusid Buenos Aireses noorte olümpiamängud. 23-liikmelisse koondisesse kuulusid ka neli ujujat: Alex Ahtiainen, Aleksa Gold, Margaret Markvardt ja Ivan Štšeglov. 200m seliliujumises püstitas Ivan Štšeglov uue Eesti täiskasvanute ja juunioride rekordi, mis viis ta kuuenda ajaga finaali. Finaalujumises saavutas Ivan kõrge 8. koha. 18. novembril sai Auras avapaugu uus võistlussari Arena Baltics Talents. Esimesel etapil oli kõige silmapaistvam Laura-Liis Valdmaa. Ka Eesti juunioride ja noorte lühiraja meistrivõistlustelt ei jäänud rekordid alistamata, parimas hoos olid Nikita Pisarenko, Laura-Liis Valdmaa ja Garanti meeskond kes püstitas 4 x 100 m kombineeritud teateujumises uue Eesti noorte rekordi. Üsna pea oli aeg sammud seada Oulusse Põhjamaade meistrivõistlustele, kus oli stardis üle 40 Eesti ujuja. Samal ajal alustas Eesti koondis teed Hiina maailmameistrivõistlustele, kus olid stardis Martin Allikvee, Kregor Zirk, Daniel Zaitsev, Maria Romanjuk ja Margaret Markvardt. Maria Romanjuk tegi suurepärase esituse 100 meetri rinnuliujumises, kus saavutas uue Eesti rekordiga 21. koha, eestlaste seas saavutas kõrgeima koha Martin Allikvee.

Aastale tõmmati joon alla Eesti lühiraja meistrivõistlustega, mis toimusid Sõle ujulas. Kolm päeva täis tuliseid heitlusi selgitas välja vabariigi parimad ujujad ning vormistas aasta viimased rekordid arhiividesse.

Möödunud aastale on tagasi vaadatud ning on aeg kuulutada välja 2018. aasta parimad ujujad.


Eesti parimaks naisujujaks on Maria Romanjuk

Parima meesujuja tiitli pälvis Daniel Zaitsev

Aasta meesjuuniori tiitli sai Joonas Niine

Parimaks naisjuunioriks on Kertu Kaare

Neidude arvestuses tuli aasta noorujujaks Laura-Liisa Valdmaa

Noormeeste arvestuses oli parim noorujuja Gregory Kask

Aasta avaveeujuja (naine): Meribel Saar

Aasta avaveeujuja (mees):  Rinel Pius

Aasta mastersujuja (naine): Eha Lilienthal

Aasta mastersujuja (mees): Aleksandr Batiśtśev

Parim paraujuja (naine): Susannah Kaul

Parim paraujuja (mees): Matz Topkin

Parim kujundujuja: Jana Melnikova

Parim veepallur: Jevgeni Kolberg

Aitäh emotsioonide eest ja palju õnne võitjatele!